Зима

Зимни приказки

Зимни приказки

Зимни приказки

Зимни приказки

Зимни приказки

Зимни приказки

000_4121

Зимни приказки

Зимни приказки

Зимни приказки


Тези мои снимки са направени в околностите и пистите на село Момчиловци.По надолу ще поместя кратка информация за района и местонахождението.За да се стигне до пистите на Момчиловци се минава през пътя Асеновград -Лъки-Рожен или през главния път Асеновград- Смолян като на кръстопътя за Рожен се завива надясно.Учудващо добре се поддържат пътищата през зимния сезон и достъпа не е ограничен от този фактор
Село Момчиловци се намира на 14 км. северно от град Смолян и на 14 км. източно от Пампорово, разположено на 1050 м.н.в. в Момчиловския рид. Къщите на селото са големи, по на 2-3 ката, разположени амфитеатрално. Момчиловци е едно от големите села Смолянския край – 550 къщи, около 1700 души живеят в него
Днес Момчиловци е модерно място за туризъм. Красивите родопски пейзажи, тишината, чистият въздух са отлична предпоставка за незабравима ваканция. Момчиловци е близо до ски-центровете Пампорово (12км.) и Чепеларе (13км), както и до административния център Смолян. От селото излизат много туристически пътеки, които минават покрай ливади и вековни гори и водят да историческите местности Момина вода, Рожен, Хайдушки поляни, до хижите Момчил юнак и Преспа, до върховете Момина вода, Преспа, до Националната астрономическа обсерваторията на Рожен.
В селото работят 6 семейни хотела, които посрещат гости от целия свят. В механите и ресторантите, пресъздаващи традиционната родопска атмосфера, може да се опита родопска кухня и да се чуят вечните родопски песни. Момчиловци предоставя изцяло условия за екологичен и селски туризъм.
В селото отскоро работи Център за планински спорт и туризъм. Неговите организатори са млади и високо интелигентни хора. Центърът предлага услуги свързани с туризма – осигурява се водач и екскурзовод, който ще ви покаже и разкаже за забележителностите на селото и околностите, може да се наеме човек с когото да берете горски плодове и гъби или квалифициран учител за ски и сноуборд. По инициатива на центъра за планински спорт и туризъм в Момчиловци ще се построят ски-влек, ски-писта и сноуборд център. В Момчиловци е уредена музейна сбирка и художествена галерия.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: